L’obligació de ser home

12 febrer 2010

I que havia fet ell durant tota la vida, es preguntava l’home, ja vell, a mode d’última reflexió sobre la seua vida. Ell havia nascut als ’30 i tot el que va fer durant la seua joventut va ser treballar. Va aprendre un ofici, el de fuster. Es va casar i va seguir treballant. L’avi Antoni estava més de 12 hores al dia treballant, les que li deia el seu cap que havia de fer si volia rebre el sou. Ell mai es va queixar. Tingué nets i finalment es va jubilar.

Veia que la vida estava anant-se’n. Rumiant-ho durant dies finalment decidí agafar al seu net major, Toni -li havien ficat aquest nom per l’avi- i li va explicar al xiquet de 14 anys que no podia fer com ell. Toni, tens l’obligació de ser home i això comporta molt més que treballar, que és l’únic que he fet jo, has de lluitar pel que t’importa. Estudia Toni, cal tenir el coneixement, treballa per viure, i no visques per treballar. Però sobretot no et conformes mai.

Dies després, Antoni va morir. Toni no va poder acomiadar-se del seu avi, va plorar durant dies la seua mort, no podia creure que el seu avi faltés. Aquest fet va fer reaccionar a Toni, i recordant les paraules del seu avi es va fer la promesa de que ell seria un home lliure, estudiaria, treballaria, estimaria, no renunciaria a res que volgués.

Amb Toni i l’última reflexió de l’avi vam nàixer nosaltres, ara doncs, tenim l’obligació de ser homes. Estimem l’entorn, teixim complicitats, fem d’aquesta vida una vida plena, deixem un món millor als nostres predecessors. Som l’oportunitat perduda de l’Antoni.

Una resposta to “L’obligació de ser home”


  1. Si que és de veres que fa falta un m’agrada del Carallibre. Molt inspirat et veig. Continua així.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: